RECEPT FRÅN HJ

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Av .

Okänd
12 bitar

Du behöver

  • digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Fyllning

  • 250 g jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g cream cheese
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • lime
  • 250 g jordgubbar
  • lime
  • ca 10 myntablad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen till ett fint smul. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.

2

Fyllning: Lägg jordgubbarna i en kastrull med socker. Mosa under uppvärmning tills sockret smält. Låt svalna.

3

Separera äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna med elvisp till fast skum.

4

Vispa grädden. Vispa cream cheese med socker, vaniljpulver, limeskal och äggulorna. Vänd först ner grädden och sedan äggvitorna i cream cheese-blandningen. Rör försiktigt och häll smeten i formen. Ringla i jordgubbssylten och dra sylten ett varv med en sked till ett fint mönster. Täck med plast och låt stå i frysen minst 4 timmar.

5

Ta ut ur frysen ca 15 minuter innan servering och garnera med jordgubbar, lime och myntablad.


Recept