Fröpanerad fisk med spenat

Du behöver 70 g babyspenat 1 msk smör eller margarin 1 st vitlöksklyfta 2 msk grädde salt och peppar 1 st ägg 2 msk solrosfrön...

Du behöver

  • 70 g babyspenat
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk grädde
  • salt och peppar
  • 1 st ägg
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk sesamfrö
  • 300 g vit fiskfilé
  • salt och peppar
  • olivolja

Servera med:

potatis kokt
citronklyfta
tomat
mozzarella
basilika
olivolja
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk dragon
1 msk citron pressad saft
salt och peppar
2 msk maizena brun redning
100 g röda druvor halverade, kärnfria
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Gör så här

1
Skölj spenaten och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Tillsätt pressad vitlök och grädde och låt småkoka ett par minuter. Salta och peppra.

2
Vispa upp ägget i en tallrik och blanda solros- och sesamfröna på en annan. Vänd fisken först i ägget sedan i fröblandningen. Salta och peppra fisken

3
Stek fisken i en stekpanna med i olja, 3–4 minuter per sida. Servera fisken med spenat, kokt potatis och en citronklyfta.

4
Servera med rucolasås och sallad Caprese – tomat- och mozzarellasallad med basilika och olivolja.

5
Vispa samman ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och rör om.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.

Scroll to Top