Frittatakuber

Du behöver 10 cm purjolök 4 st potatis kokta 2 msk smör 2 st rostade paprikor finns att köpa färdiggrillade på burk 1 st burk...

Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • 4 st potatis kokta
  • 2 msk smör
  • 2 st rostade paprikor finns att köpa färdiggrillade på burk
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan
  • 140 g babyspenat
  • 8 st ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt, svartpeppar
  • 2 dl parmesanost riven

Servera med:

sallad
parmesanost riven

Ugn:175°

Gör så här

1
Fräs skivad purjolök och tärnad potatis i en stekpanna med smör. Skär paprikan i bitar och dela kronärtskockshjärtana. Tillsätt paprika, kronärtskockshjärtan och spenat och fräs till spenaten blivit slak. Lägg över alltsammans i en smord rektangulär ugnssäker form som är ca 15×30 cm. Lägg gärna en bit bakplåtspapper i botten på formen.

2
Knäck äggen i en skål och rör ut grädden i äggen. Salta och peppra. Häll äggsmeten i formen och strö över parmesanosten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna.

3
Skär frittatan i kuber och lägg upp på ett fat med sallad mellan bitarna. Strö över lite extra parmesanost.

Scroll to Top