Du behöver
- 10 cm purjolök
- 4 st potatis kokta
- 2 msk smör
- 2 st rostade paprikor finns att köpa färdiggrillade på burk
- 1 st burk kronärtskockshjärtan
- 140 g babyspenat
- 8 st ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt, svartpeppar
- 2 dl parmesanost riven
Servera med:
sallad
parmesanost riven
Ugn:175°
Gör så här
1
Fräs skivad purjolök och tärnad potatis i en stekpanna med smör. Skär paprikan i bitar och dela kronärtskockshjärtana. Tillsätt paprika, kronärtskockshjärtan och spenat och fräs till spenaten blivit slak. Lägg över alltsammans i en smord rektangulär ugnssäker form som är ca 15×30 cm. Lägg gärna en bit bakplåtspapper i botten på formen.
2
Knäck äggen i en skål och rör ut grädden i äggen. Salta och peppra. Häll äggsmeten i formen och strö över parmesanosten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna.
3
Skär frittatan i kuber och lägg upp på ett fat med sallad mellan bitarna. Strö över lite extra parmesanost.