Du behöver
- 150 g champinjoner
- 1 st burk kronärtskockshjärtan
- 4 st salladslökar
- 125 g färsk babyspenat
- 2 msk smör 1+1 msk
- 6 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 krm nymald vitpeppar
- 1 dl riven ost lagrad
Servera med:
pärltomater
Ugn: grill 250º
Gör så här
1
Dela champinjonerna och kronärtskockshjärtana i fyra delar. Skiva salladslöken och skölj spenaten. Fräs champinjoner, kronärtskockshjärtan, salladslök och spenat i en stekpanna med smör. Ta upp grönsakerna och låt dem rinna av på hushållspapper. Gör ren pannan och lägg i nytt smör.
2
Blanda samman äggen med en gaffel i en bunke. Smaksätt med salt och peppar.
3
När smöret fått färg, slå i hälften av äggsmeten i pannan. Låt steka i 2 minuter. Lägg på fyllningen och häll över resten av äggsmeten. Stek ytterligare 2 minuter.
4
Strö över osten och gratinera under grillelementet i ugnen, tills osten får fin färg, ca 5 minuter. Servera frittatan varm med små pärltomater.