RECEPT FRÅN HJ

Frittata med ­färskpotatis och grillad paprika

I en frittata kan man egentligen stoppa ner det man vill. Här har vi färskpotatis i basen!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kokt kall färskpotatis
  • 1 st grillad röd paprika på burk
  • 5 st salladslökar
  • 8 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk hackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk smör
  • basilikablad
  • Sambal oelek-röra

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk klippt gräslök
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Sambal oelek-röra: Blanda samtliga ingredienser och servera till frittatan. Förvara svalt till servering.

2

Skiva potatisen. Strimla paprikan och löken.

3

Vispa ihop ägg, mjölk, ost, persilja, ­timjan, salt och peppar. Blanda i potatis, paprika och salladslök.

4

Hetta upp smöret i en ugnstålig stekpanna. Häll i smeten och peta med en gaffel så att stanningen rinner ner mellan grönsakerna.

5

Stek fritattan på medelvärme. Du kan också steka den klar i ugnen tills den stannat helt och blivit gyllene.

6

Toppa med basilika och servera med en klick sambal oelek-röra.


Recept