Du behöver
- 25 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 dl vispgrädde
- 1.5 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 1 st apelsin finrivet skal
- 1 msk pepparkakskrydda
- 7.5 dl vetemjöl
Fritering:
7 dl frityrolja
Garnera med:
1 dl strösocker
1 msk pepparkakskrydda
Gör så här
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält smör, grädde, mjölk, bakpulver, salt, apelsinskal, pepparkakskrydda och mjöl och arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Låt degen vila övertäckt i en timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är knappt 1 cm tjock. Ta ut rundlar som är 6 cm i diameter. Ta ut ett hål i mitten.
Fritering: Hetta upp oljan till 175° och fritera ett par kakor åt gången tills de fått fin färg. Vänd dem i socker blandat med pepparkakskrydda.