Friterad grön sparris med tryffelmajonnäs

Du behöver 250 g grön sparris 1 dl vetemjöl Frityrsmet: 1 st äggula 1 dl vetemjöl 1.5 dl öl salt 0.5 tsk chili mald explosion...

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 1 dl vetemjöl

Frityrsmet:

1 st äggula
1 dl vetemjöl
1.5 dl öl
salt
0.5 tsk chili mald explosion

Fritering:

5 dl rapsolja mild

Tryffelmajonnäs:

1 st äggula
1.5 tsk dijonsenap
1.5 dl rapsolja mild
salt och peppar
tryffelolja ca 1 krm vit

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Ansa sparrisen och dela dem på längden. Vänd sparrisen i mjöl.

2
Frityrsmet: Blanda äggula, mjöl och öl i en bunke och vispa till en slät smet. Krydda med salt och chili explosion.

3
Fritering: Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 180°. Doppa sparrisstjälkarna i frityrsmeten och fritera tills de blir vackert frasiga. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

4
Tryffelmajonnäs: Vispa samman äggula och senap i en bunke. Tillsätt oljan droppvis i början, och sedan i en fin stråle. Vispa till en fast majonnäs. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Servera till sparrisen. Garnera med persilja.

Scroll to Top