Frikadeller i curry (av Jeanette i Backe)

Min man som kommer från Danmark brukar göra denna maträtt som vi alla i familjen älskar. Maträtten heter i Danmark "Boller i karry".

Du behöver

Frikadeller:

400 g fläskfärs
1.5 tsk salt
2 msk vetemjöl
1 st ägg
lök ev. 1 msk finriven gul
peppar
1.5 dl mjölk
smör till stekning

Currysås:

20 g smör
2 tsk curry
1 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
1 dl grädde
salt och peppar

Gör så här

1
Rör färsen med salt. Rör sedan ner mjöl, ägg, lök och peppar. Tillsätt mjölken. Låt färsen vila i kylskåp i ca 1 timme.

2
Forma runda bollar med en sked som sedan kokas i ca 3 liter hönsbuljong i ca 10 min. Tag upp dem och låt de vila i en skål. Under tiden görs currysåsen.

3
Smält smöret och tillsätt curryn. Tillsätt mjölet och därefter buljongen. Låt de hela koka några minuter under omrörning. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner frikadellerna och låt allt bli varmt. Servera sedan till kokt potatis eller ris. Smaklig måltid!

Scroll to Top