Du behöver
- 3 dl basmatiris
- 500 g kycklingfilé
- 2 msk ingefära
- vitlöksklyftor
- paprika
- gul lök
- blekselleristjälkar
- 1 dl olja
- 0.5 tsk salt
Till servering
1 kruka koriander
lime
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att använda gårdagens ris.
Skär kycklingen i bitar och blanda med ingefära och vitlök. Låt kycklingen dra medan grönsakerna förbereds. Hetta upp hälften av oljan i en wok och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lyft ur och lägg åt sidan.
Hetta upp resten av oljan i wokpannan och stek grönsakerna på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt kycklingen, kokt ris och salt. Rör om ordentligt och stek tills allt blivit varmt. Vänd ner koriander innan servering och servera med limeklyftor.