Fried rice med kyckling och vitlök

Du behöver 3 dl basmatiris 500 g kycklingfilé 2 msk ingefära vitlöksklyftor paprika gul lök blekselleristjälkar 1 dl olja 0.5 tsk salt Till servering 1...

Du behöver

  • 3 dl basmatiris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ingefära
  • vitlöksklyftor
  • paprika
  • gul lök
  • blekselleristjälkar
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk salt

Till servering

1 kruka koriander
lime

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att använda gårdagens ris.

2

Skär kycklingen i bitar och blanda med ingefära och vitlök. Låt kycklingen dra medan grönsakerna förbereds. Hetta upp hälften av oljan i en wok och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lyft ur och lägg åt sidan.

3

Hetta upp resten av oljan i wokpannan och stek grönsakerna på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt kycklingen, kokt ris och salt. Rör om ordentligt och stek tills allt blivit varmt. Vänd ner koriander innan servering och servera med limeklyftor.

Scroll to Top