Du behöver
- 6.5 dl vetemjöl
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 dl mjölk
- 175 g smör smält
- 2 st ägg
Servera med:
Vispad grädde eller vaniljglass
hallonsylt eller jordgubbssylt
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
2
Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa smeten slät allt efter hand. Rör ner smält smör och vispa kraftigt.
3
Tillsätt äggen och fortsätt att vispa, gärna med elvisp. Låt smeten stå och svälla, ca 30 minuter, i kylskåp.
4
Grädda våfflorna gyllenbruna i varmt våffeljärn och låt dem svalna på galler. Servera våfflorna frasiga och nygräddade med sylt och grädde eller glass.