RECEPT FRÅN HJ

Frasvåfflor

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl mjölk
  • 175 g smör smält
  • 2 st ägg
  • Servera med:

  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • hallonsylt eller jordgubbssylt

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
2
Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa smeten slät allt efter hand. Rör ner smält smör och vispa kraftigt.
3
Tillsätt äggen och fortsätt att vispa, gärna med elvisp. Låt smeten stå och svälla, ca 30 minuter, i kylskåp.
4
Grädda våfflorna gyllenbruna i varmt våffeljärn och låt dem svalna på galler. Servera våfflorna frasiga och nygräddade med sylt och grädde eller glass.

Recept