Frasigt choritzoflan

Du behöver 2 st rödlökar olivolja 250 g färsk babyspenat 2 st hackade vitlöksklyftor 1 st rulle kyld smördeg 250 g flingsalt och nymald peppar...

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • olivolja
  • 250 g färsk babyspenat
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g
  • flingsalt och nymald peppar
  • 125 g rökt chorizo ej färsk
  • 100 g getost
  • 1.5 msk flytande honung
  • 3 msk rostade pinjenötter

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och skiva löken. Mjukstek den i olivolja på svag värme, cirka
20 minuter. 

2

Stek spenat och vitlök hastigt i olivolja i en annan panna. Stek eventuellt i omgångar. Från början är det ett ”berg” av spenat, men den sjunker snabbt ihop.

3

Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om.

4

Fördela spenaten på degen och lägg löken ovanpå. Krydda med salt och peppar.  

5

Skiva korven. Stick in korvslantarna i spenaten. Smula över osten.

6

Grädda flanet mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och ringla honung över den varma osten. Strö på rostade nötter.


Kommentar:
Härliga smaker på ett frasigt flan: kryddig korv, spenat, getost, honung och nötter. Med färdigköpt smördeg är det verkligen enkelt att trolla fram något läckert. Flanet passar bra som drinktilltugg, på buffén, som kvällsgott eller som lunchrätt tillsamans med en god sallad.

Scroll to Top