RECEPT FRÅN HJ

Frasiga morots-våfflor med polkabetor

Nu är det dags att plocka fram våffeljärnet! Gör läckra matvåfflor på sötpotatis och morot toppade med crème fraiche och polkabetor.

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
10 stycken

Du behöver

  • 200 g rivna morötter
  • 300 g riven sötpotatis
  • 150 g riven cheddarost
  • 1 st salladslök
  • 3 st kvistar bladpersilja
  • 3 st ägg
  • 2 msk smör
  • Topping

  • 1 st polkabeta
  • saften av 1 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g crème fraîche
  • 2.5 st kvistar bladpersilja

Gör så här

1

Blanda rivna morötter och riven sötpotatis i en skål. Vänd ner osten och mjölet. Finhacka salladslök och persilja och tillsätt det.

2

Vispa äggen i en stor skål och rör ner grönsaksblandningen. Vispa till en jämn smet.

3

Värm upp våffeljärnet. Smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet och grädda. Fortsätt tills smeten är slut.

4

Skala polkabetan och skär den i flortunna skivor. Använd gärna en mandolin. Blanda polkabetan med apelsinsaft och olja. Krydda med salt och peppar.

5

Bred på crème fraiche på våfflan. Toppa med polkabeta och persilja.


Recept