RECEPT FRÅN HJ

Frasig schnitzel med gnocchi

Frasig schnitzel som serveras med gnocchi, gorgonzola och klassisk pressgurka.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1.5 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 600 g skinkschnitzel
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 400 g gnocchi
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g körsbärstomater
  • 100 g gorgonzola
  • Pressgurka:

  • 1 st gurka
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 dl vatten
  • Garnera med

  • persilja

Gör så här

1

Pressgurka: Skölj och skiva gurkan tunt med osthyvel. Blanda socker, ättiksprit och vatten och blanda i gurkan. Låt dra under tiden resten tillagas.

2

Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på ett fat. Doppa schnitzlarna först i ägg och sedan i ströbröd.

3

Stek schnitzlarna i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

4

Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Dela champinjonerna i kvartar och stek i olja.

5

Skala och hacka vitlöken och blanda i tillsammans med gnocchi. Stek tills den fått lite färg. Lägg i delade tomater och gorgonzola i bitar. Låt allt bli varmt och krydda med salt och peppar. Servera till schnitzlarna tillsammans med gurkan. Strö över persilja.


Recept