Fräsch sommarpizza

Fräsch sommarpizza med både fetaost och parmesan.

Du behöver

  • 0.5 pkt jäst
  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • salt

Tomatsås:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater
1 msk oregano
salt
peppar

Fyllning:

1 st burk kronärtskockshjärtan
2 st röd lök
100 g fetaost

Tillbehör:

parmesanost
sallad mixad
oliver

Ugn: 275°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, mjöl och salt. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 45 minuter.

2
Hacka lök och vitlök, och fräs i olivoljan. Rör ner krossade tomater. Smaksätt med oregano, salt och peppar.

3
Skär kronärtskockshjärtan i bitar. Skiva löken. Kavla ut degen och lägg den på en bakpappersklädd plåt. Bred över tomatfyllningen. Fördela kronärtskockshjärtana, löken och smulad fetaost över degen. Tillaga 10-12 minuter i 275° varm ugn.

4
Ta ut plåten och strö över parmesanost. Servera pizzan med sallad och oliver.

Scroll to Top