Fransk päronkaka med hallon

Vill du bjuda på en av de allra godaste efterrätter som finns? Laga då denna ljuvliga pärondessert med hallon och mandel. Vill du göra kakan i förväg så går det utmärkt. Värm den bara i mikrovågsugnen precis innan den ska serveras.

Du behöver

  • 7 st päron
  • 4 dl vatten
  • pressad citronsaft
  • 2 dl socker
  • 200 g sötmandel
  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 4 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 pkt hallon

Garnering:

hallon
citronmeliss

Ugn: 225°

Det här behövs för 6-8 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten, socker och pressad citronsaft. Låt det koka några minuter. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg dem efterhand i den heta sockerlagen och låt dem koka mjuka.

2
Ta upp päronen och lägg dem på ett fat. Häll över lite av sockerlagen och låt päronen kallna. Skålla, skala och mal mandeln under tiden.

3
Lägg smör, socker, mald mandel, mjöl och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Låt massan sjuda på svag värme några minuter.

4
Lägg päronen med den kupade sidan uppåt i en eldfast form. Fördela hallonen runtom. Bred mandelsmeten över det hela. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

5
Garnera med hallon och citronmeliss. Bjud päronkakan ljummen med iskall vispgrädde till.


Kommentar:
Vill du inte koka päronen själv så använd ca 1 1/2 stor burk konserverade päron.

Scroll to Top