Du behöver

  • 4 dl strösocker
  • 1 dl glykossirap
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1.25 dl vatten
  • äggvitor
  • 200 g sötmandel
  • 25 g solroskärnor
  • 50 g pistagenötter
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk florsocker

Gör så här

1

Rosta mandel, pistagenötter och solroskärnor i torr stekpanna. Lägg bakplåtspapper i en form, 30x20 cm.

2

Blanda socker, glykossirap, sirap och vatten i en kastrull och koka utan omrörning tills temperaturen är 140°. Ta den av värmen.

3

Vispa äggvitorna till hårt skum i en stor skål. Koka sockerlagen tills temperaturen är 148°. Häll den i en tunn stråle ner i äggvitorna under kraftig vispning. Vispa i 5 minuter.

4

Vänd ner mandel och frön. Bred ut smeten i formen och låt stelna 6 timmar i rumstemperatur.

5

Skär i rutor med oljad kniv. Blanda majsstärkelse och florsocker och strö över nougaten så klibbar den inte samman.


Recept