Fransk kycklinggryta

Välj en fast potatissort för lägsta GI. För ännu lögre GI; koka potatisen, låt kallna och värm lagom till maten.

Du behöver

Det här behövs till 4 port:

3 msk olivolja
8 bitar kyckling till exempel 4 ben och 4 lår
12 st schalottenlökar skalade
300 g skogschampinjoner
3 st vitlöksklyftor pressade
5 dl vatten
2 dl vin (matlagningsvin går också bra)
2 msk kycklingfond
1 msk tomatpuré
2.5 tsk maizena
2 tsk örter (kryddblandning)
svartpeppar nymalen
mineralsalt efter smak
8 st potatis

Gör så här

1

Värm upp oljan i en stor gryta/kastrull.

2

Bryn kycklingbitarna i oljan i några minuter. Ta upp bitarna och ställ åt sidan. Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minuter på medelvärme i cirka 30 minuter. Red grytan med maizena, utrörd i lite kallt vatten. Rör om tills grytan börjar tjockna. Smaka av med örter, svartpeppar och mineralsalt.

3

Servera med kokt potatis.

Scroll to Top