Fransk kycklinggryta

Du behöver 600 g kycklingfilé salt peppar smör eller margarin 2 dl crème fraîche 2 dl vatten 1.5 msk kycklingfond 1 msk senap fransk 140...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt peppar
  • smör eller margarin
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 1 msk senap fransk
  • 140 g bacon
  • 150 g champinjoner små
  • 2 st tomater
  • 2 tsk färsk dragon

Servera med:

klyftpotatis
sallad

Gör så här

1
Skär varje filé i 4–5 bitar. Salta och peppra och bryn kycklingbitarna runt om i en stekpanna med smör.

2
Lägg över kycklingen i en gryta och tillsätt crème fraiche, vatten, fond och senap. Koka upp och sjud i 5 minuter.

3
Skär baconet i bitar och stek det nästan knaprigt. Ta upp baconbitarna. Lägg i hela champinjoner och stek dem i smör. Salta och peppra.

4
Lägg ner bacon, svamp, tärnade tomater och dragon i grytan, och smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och sallad.

Scroll to Top