Du behöver
- 1 kg högrev
- 200 g fläsk rökt
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 4 dl vatten
- 3 dl rött vin eller matlagningsvin
- 2 st lagerblad
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 2 st vitlöksklyftor
- apelsin skal av 1
- 1 st köttbuljongtärning
- 3 msk tomatpuré
- 250 g smålök
- 1 msk smör eller margarin
- 200 g champinjoner
- salt peppar
- 2 msk hackad persilja
Servera med:
potatispuré
grönsaker picklade
Gör så här
1
Skär köttet i bitar 3×3 cm. Tärna fläsket och stek i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i fettet och lägg över i grytan.
2
Skala och hacka löken, skala och slanta morötterna. Lägg ner i grytan tillsammans med vatten, vin, lagerblad, timjan, oregano, hackad vitlök, apelsinskal, buljongtärning och tomatpuré.
3
Sjud under lock i ca 2 timmar tills köttet är mört. Skala löken och stek mjuk med smör i stekpannan.
4
Kvarta champinjonerna och låt steka med en stund. Lägg ner i grytan och smaka av med salt och peppar.
5
Strö över persilja och servera med potatispuré och picklade grönsaker.