Fransk köttgryta

Du behöver 1 kg högrev 200 g fläsk rökt 1 st gul lök 2 st morötter 4 dl vatten 3 dl rött vin eller matlagningsvin...

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • 200 g fläsk rökt
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 4 dl vatten
  • 3 dl rött vin eller matlagningsvin
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 2 st vitlöksklyftor
  • apelsin skal av 1
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 3 msk tomatpuré
  • 250 g smålök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g champinjoner
  • salt peppar
  • 2 msk hackad persilja

Servera med:

potatispuré
grönsaker picklade

Gör så här

1
Skär köttet i bitar 3×3 cm. Tärna fläsket och stek i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i fettet och lägg över i grytan.

2
Skala och hacka löken, skala och slanta morötterna. Lägg ner i grytan tillsammans med vatten, vin, lagerblad, timjan, oregano, hackad vitlök, apelsinskal, buljongtärning och tomatpuré.

3
Sjud under lock i ca 2 timmar tills köttet är mört. Skala löken och stek mjuk med smör i stekpannan.

4
Kvarta champinjonerna och låt steka med en stund. Lägg ner i grytan och smaka av med salt och peppar.

5
Strö över persilja och servera med potatispuré och picklade grönsaker.

Scroll to Top