Du behöver
- 500 g torskfilé
- 500 g färska blåmusslor
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 1.5 st fänkål ca 400 g
- 1 st potatis
- 10 dl vatten
- 3 msk hummerfond koncentrerad
- 1 dl crème fraîche
- 0.5 st citron rivet skal och pressad saft av
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär torskfilén i ca 3 cm stora bitar. Tvätta musslorna. Kasta bort trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.
2
Skala och finhacka vitlöken. Skala morötter och potatis. Ansa fänkålen. Spara “dillvipporna”. Strimla morot, potatis och fänkål fint.
3
Fräs grönsakerna i lite matfett i en stor gryta. Tillsätt vatten, hummerfond, creme fraiche och pressad citronsaft. Låt det koka upp.
4
Tillsätt musslorna och låt grytan sjuda under lock ca 5 minuter. Ta upp musslorna och kasta bort de som inte har öppnat sig. Lägg ner fisken i grytan och låt soppan sjuda i ytterligare ca 4-5 minuter. Lägg i musslorna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av.
5
Strö över rivet citronskal och fänkålsvippor.