RECEPT FRÅN HJ

Fransk böngryta

Bönor, lök och potatis samsas i en buljong med både vin och crème fraiche. Toppad med tomater och knapriga krutonger blir det tillsammans en helt underbar fransk böngryta.

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 200 g rotselleri
  • 400 g potatis
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • 2 dl torrt vin
  • grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraîche
  • 400 g kidneybönor
  • 1 dl soltorkad tomat
  • 1 msk färsk timjan
  • cayennepeppar
  • Topping

  • krutonger
  • körsbärstomater

Gör så här

1

Hetta upp en gryta med olja i. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i ca 2 minuter. Slå på vatten och vin och smula ner buljongtärningar. Låt koka under lock i 20 minuter

2

Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om och låt sjuda tills allt är varmt. Toppa med krutonger och tomater.


Recept