RECEPT FRÅN HJ

Försommarsallad med sparris

Försommarsallad med säsongens godaste: färskpotatis, sparris och räkor.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kokt färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 1 st knippe rädisor
  • 1 kg oskalade räkor
  • 150 g salladsärtor
  • 6 st salladslökar
  • 3 st kokta ägg
  • Picklad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit 12 %
  • Marinad

  • 2 msk olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk hackad dill
  • Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl gräddfil
  • 2 msk kapris
  • 3 msk senap
  • 3 msk finhackad dill

Gör så här

1

Picklad rödlök: Skala och skiva löken. Blanda socker, vatten och ättiksprit i en bunke. Rör tills sockret lösts upp. Lägg i löken och låt vila i ca 30 minuter.

2

Halvera potatisen. Bryt av nedre delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten. Dela i mindre bitar.

3

Ansa rädisorna och skär dem i mindre bitar. Skala räkorna.

4

Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Lägg ner de skalade räkorna. Vänd om.

5

Ansa salladsärtorna. Koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av i kallt vatten. Strimla salladslöken tunt.

6

Dressing: Vispa ihop samtliga ingredienser.

7

Blanda potatis, sparris, räkor, rädisor, salladslök, salladsärtor samt valfri mängd dressing. Lägg upp på ett stort fat.

8

Skala och dela de kokta äggen. Lägg dem på salladen. Toppa med picklad rödlök. Garnera eventuellt med dill.


Recept