Du behöver
- 500 g kokt färskpotatis
- 250 g grön sparris
- 1 st knippe rädisor
- 1 kg oskalade räkor
- 150 g salladsärtor
- 6 st salladslökar
- 3 st kokta ägg
Picklad rödlök
2 st rödlökar
1 dl strösocker
2 dl vatten
0.5 dl ättiksprit 12 %
Marinad
2 msk olivolja
rivet skal av 1 citron
2 msk hackad dill
Dressing
1 dl majonnäs
0.5 dl gräddfil
2 msk kapris
3 msk senap
3 msk finhackad dill
Gör så här
Picklad rödlök: Skala och skiva löken. Blanda socker, vatten och ättiksprit i en bunke. Rör tills sockret lösts upp. Lägg i löken och låt vila i ca 30 minuter.
Halvera potatisen. Bryt av nedre delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten. Dela i mindre bitar.
Ansa rädisorna och skär dem i mindre bitar. Skala räkorna.
Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Lägg ner de skalade räkorna. Vänd om.
Ansa salladsärtorna. Koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av i kallt vatten. Strimla salladslöken tunt.
Dressing: Vispa ihop samtliga ingredienser.
Blanda potatis, sparris, räkor, rädisor, salladslök, salladsärtor samt valfri mängd dressing. Lägg upp på ett stort fat.
Skala och dela de kokta äggen. Lägg dem på salladen. Toppa med picklad rödlök. Garnera eventuellt med dill.