Focaccia med rödlök och fänkål

Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten 37-gradigt 0.5 dl olivolja 2 msk flytande honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special Topping 2...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten 37-gradigt
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 dl vetemjöl special

Topping

2 st rödlökar
1 st fänkålsstånd
färsk rosmarin Kvistar
2.5 dl riven parmesanost
0.5 dl olivolja
2 msk flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Vispa ut med vatten, olja, honung och salt.

2

Tillsätt lite mjöl i ­taget och arbeta degen i 5 minuter. Jäs under bakduk i 30 minuter.

3

Dela degen i 2 delar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut till 1–2 cm tjocklek. Jäs till dubbel tjocklek under duk i 30 minuter.

4

Topping: Skala och skiva löken tunt. Ansa och skiva fänkålen tunt. Fördela över degen och strö på rosmarin och parmesan.

5

Gör några hål i degen med fingrarna. Ringla över olja och strö på salt.

6

Grädda bröden gyllenbruna strax under ugnens mitt i 12–15 minuter


Kommentar:
Focacciabröden kan ätas både ljumna och kalla. Ringla över olivolja vid servering.

Scroll to Top