RECEPT FRÅN
Focaccia med rödlök och fänkål
Av Bitte E:son Forsberg. Foto: Anders Norrsell
Tillagningstid: 75 minuter
2 stycken
Du behöver
- 25 g jäst
- 3 dl vatten 37-gradigt
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk flytande honung
- 1 msk flingsalt
- 7 dl vetemjöl special
- 2 st rödlökar
- 1 st fänkålsstånd
- färsk rosmarin Kvistar
- 2.5 dl riven parmesanost
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk flingsalt
Topping
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Vispa ut med vatten, olja, honung och salt.
2
Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen i 5 minuter. Jäs under bakduk i 30 minuter.
3
Dela degen i 2 delar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut till 1–2 cm tjocklek. Jäs till dubbel tjocklek under duk i 30 minuter.
4
Topping: Skala och skiva löken tunt. Ansa och skiva fänkålen tunt. Fördela över degen och strö på rosmarin och parmesan.
5
Gör några hål i degen med fingrarna. Ringla över olja och strö på salt.
6
Grädda bröden gyllenbruna strax under ugnens mitt i 12–15 minuter
Kommentar:
Focacciabröden kan ätas både ljumna och kalla. Ringla över olivolja vid servering.
Focacciabröden kan ätas både ljumna och kalla. Ringla över olivolja vid servering.