RECEPT FRÅN HJ

Focaccia med rödlök och fänkål

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 75 minuter
2 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten 37-gradigt
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 dl vetemjöl special
  • Topping

  • 2 st rödlökar
  • 1 st fänkålsstånd
  • färsk rosmarin Kvistar
  • 2.5 dl riven parmesanost
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Vispa ut med vatten, olja, honung och salt.

2

Tillsätt lite mjöl i ­taget och arbeta degen i 5 minuter. Jäs under bakduk i 30 minuter.

3

Dela degen i 2 delar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut till 1–2 cm tjocklek. Jäs till dubbel tjocklek under duk i 30 minuter.

4

Topping: Skala och skiva löken tunt. Ansa och skiva fänkålen tunt. Fördela över degen och strö på rosmarin och parmesan.

5

Gör några hål i degen med fingrarna. Ringla över olja och strö på salt.

6

Grädda bröden gyllenbruna strax under ugnens mitt i 12–15 minuter


Kommentar:
Focacciabröden kan ätas både ljumna och kalla. Ringla över olivolja vid servering.

Recept