RECEPT FRÅN HJ

Flottyrringar

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
50 stycken

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • citron finrivet skal av 1
  • vetemjöl ca 8 dl
  • frityrolja
  • socker

Gör så här

1
Vispa ihop ägg och socker. Vispa i grädde, mjölk och flytande margarin.
2
Tillsätt bakpulver, salt, citronskal och mjöl och arbeta ihop till en kletig deg. Låt vila övertäckt i 1 timme.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen med hjälp av mjöl. Degen är kladdig så var nätt på handen. Ta ut rundlar med ett kakmått med hål.
4
Värm oljan till 180° och fritera några ringar i taget tills de fått vacker färg. Vänd dem direkt i socker.

Kommentar:
Det är bra att vara två när man gör flottyrringar. En kavlar och en friterar. Tänk på att alltid ha ett lock till hands och att stänga av fläkten vid fritering p g a brandrisken.

Recept