RECEPT FRÅN
Tunnbröd med julskinka och grönkålschips
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 100 g ansad grönkål
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2 dl naturell yoghurt 3%
- ägg
- 1 msk olivolja
- 75 g cream cheese
- 2 msk skånsk senap
- 120 g tunt skivad julskinka
- granatäpple
- 2 msk rostade pinjenötter
Grönkålschips
Tunnbröd
Topping
Gör så här
1
Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt i olja. Fördela på en ugnsplåt och rosta till chips mitt i ugnen 8–10 minuter i 200 grader. Salta.
2
Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och blanda ihop till en kladdig deg. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut med väl mjölade händer till ett avlångt bröd. Pensla med olja och grädda mitt i ugnen 10–15 minuter.
3
Blanda cream cheese med senap och bred ut på det avsvalnade brödet. Toppa med skinka, några grönkålschips, rostade pinjenötter och granatäppelkärnor.