RECEPT FRÅN HJ

Tunnbröd med julskinka och grönkålschips

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Grönkålschips

  • 100 g ansad grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Tunnbröd

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl naturell yoghurt 3%
  • ägg
  • 1 msk olivolja
  • Topping

  • 75 g cream cheese
  • 2 msk skånsk senap
  • 120 g tunt skivad julskinka
  • granatäpple
  • 2 msk rostade pinjenötter

Gör så här

1

Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt i olja. Fördela på en ugnsplåt och rosta till chips mitt i ugnen 8–10 minuter i 200 grader. Salta.

2

Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och blanda ihop till en kladdig deg. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut med väl mjölade händer till ett avlångt bröd. Pensla med olja och grädda mitt i ugnen 10–15 minuter.

3

Blanda cream cheese med senap och bred ut på det avsvalnade brödet. Toppa med skinka, några grönkålschips, rostade pinjenötter och granatäppelkärnor.


Recept