Du behöver
- 600 g fläskytterfilé
- salt peppar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk smör eller margarin
- 4 st rödbetor
- 3 st morötter
- 2 msk olivolja
- 0.5 dl solrosfrön
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 msk riven pepparrot
- 65 g färsk spenat
Ugn: 150°, 225°
Gör så här
1
Krydda köttet runt om med salt, peppar och timjan. Bryn köttet runt om i stekpanna med smör. Stek klart i ugnen i ca 30 minuter tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i folie.
2
Skala och klyfta rödbetorna. Skala och dela morötterna på mitten. Blanda rödbetor och morötter med olja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter, tills de är mjuka.
3
Rosta solrosfrön i torr stekpanna.
4
Blanda yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
5
Lägg upp morötter och rödbetor tillsammans med spenaten. Strö över solrosfrö och ringla över pepparrotsyoghurten.