Fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Du behöver 600 g fläskytterfilé salt peppar 1 tsk torkad timjan 1 msk smör eller margarin 4 st rödbetor 3 st morötter 2 msk olivolja...

Du behöver

  • 600 g fläskytterfilé
  • salt peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 st rödbetor
  • 3 st morötter
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk riven pepparrot
  • 65 g färsk spenat

Ugn: 150°, 225°

Gör så här

1
Krydda köttet runt om med salt, peppar och timjan. Bryn köttet runt om i stekpanna med smör. Stek klart i ugnen i ca 30 minuter tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i folie.

2
Skala och klyfta rödbetorna. Skala och dela morötterna på mitten. Blanda rödbetor och morötter med olja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter, tills de är mjuka.

3
Rosta solrosfrön i torr stekpanna.

4
Blanda yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

5
Lägg upp morötter och rödbetor tillsammans med spenaten. Strö över solrosfrö och ringla över pepparrotsyoghurten.

Scroll to Top