RECEPT FRÅN HJ

Fläskytterfilé med gräddig cidersås

Saftig fläskytterfilé serveras här ihop med läckert krämig sås gjord på äppelcider. Det här är en riktig festmåltid!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 1.3 kg fläskytterfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 300 g haricots verts
  • Topping

  • 3 st rödlökar
  • 2 msk rosmarin
  • 2 msk persilja
  • smör till stekning
  • 140 g skivat bacon
  • Cidersås

  • 3 dl äppelcider
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk ljus sirap
  • 2 msk majsstärkelse
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Putsa köttet och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om.

2

Flytta över till en eldfast form och stek vidare strax under ugnens mitt tills köttet har en innertemperatur på 67–70°.

3

Ansa bönorna och koka i lättsaltat vatten. Spola av och låt ligga i kallt vatten.

4

Topping: Klyfta ­löken. Hacka rosmarin och persilja. Hetta upp smör och stek ­löken blank utan att den får färg. Vänd ner örterna. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Dela i mindre bitar.

5

Cidersås: Koka upp samtliga ingredienser till såsen, utom majsstärkelsen. Red ut majsstärkelsen i lite vatten och häll ner i såsen. Koka upp såsen och sjud i 1 minut.

6

Ta upp bönorna ur vattnet och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp dem på ett fat.

7

Skiva köttet och lägg det ovanpå. Lägg på toppingen. Servera med rostad potatissallad och cidersås.



Recept