RECEPT FRÅN HJ

Fläskytterfilé i ugn med rödbetor och friterad kapris

Av . Foto: Pelle Bergström, Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st fläskytterfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl små kapris
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.5 st citron
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g rödbetsspagetti
  • 0.5 dl finskuren färsk gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • klyftpotatis
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Salta och peppra fläskytterfilén. Lägg den i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt vila 10 min och ­skiva upp.

2

Stek kaprisen i rikligt med olja. Rör ihop senap, citronskal, citronsaft, olja och honung.

3

Blanda med rödbetsspagetti, kapris och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ur ugnsformen med crème fraiche.

4

Fördela rödbetssalladen över köttet och servera med klyftpotatis och såsen.


Recept