RECEPT FRÅN HJ

Fläskkotletter med kantareller

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • salladslök
  • 1 dl strimlad persilja
  • fläskkotletter
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt.

2

Stek svampen i smör tills den vätskat av sig. Salta och peppra. Häll i grädde och låt småputtra 5 minuter. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.

3

Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör tills det är genomstekt med fin färg. Servera med sojabönor blandade med salladslök och persilja.


Recept