Du behöver
- 500 g potatis
- 500 g rotselleri
- 20 g smör
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 500 g kantareller
- 1 msk smör
- 2 dl grädde
- 225 g frysta gröna sojabönor
- salladslök
- 1 dl strimlad persilja
- fläskkotletter
- 1 msk smör
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt.
2
Stek svampen i smör tills den vätskat av sig. Salta och peppra. Häll i grädde och låt småputtra 5 minuter. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
3
Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör tills det är genomstekt med fin färg. Servera med sojabönor blandade med salladslök och persilja.