Fläskkarré med gremolatamarinerade grönsaker

Du behöver 600 g fläskkarré Köttmarinad 2 msk flytande honung 3 krm svartpeppar 4 msk olivolja 1 krm salt 2 msk japansk soja 1.5 msk...

Du behöver

  • 600 g fläskkarré

Köttmarinad

2 msk flytande honung
3 krm svartpeppar
4 msk olivolja
1 krm salt
2 msk japansk soja
1.5 msk balsamvinäger
rivet skal av en halv citron

Gremolatamarinerade grönsaker

4 st färska lökar gula eller röda
6 st plommontomater
1 st orange paprika
1 st fänkål
1 st mellanstor aubergine
1 st mellanstor zucchini
4 msk olivolja

Gremolatamarinad

2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1.5 dl hackad persilja
rivet skal av en citron
pressad saft av en citron
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Garnera med

grillade citroner
kryddgrönt

Gör så här

1

Gremolatagrönsaker: Halvera löken och tomaterna. Ansa och skär paprikan och fänkålen i bitar, auberginen i skivor och zucchinin i halvmånar.

2

Pensla grönsakerna med olja. Grilla dem runt om över glöd tills de är mjuka och fått fin färg. Obs! Tomaterna har kortare grilltid än de andra grönsakerna.

3

Gremolatamarinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, hackad persilja, vitlök, citronskal, citronsaft, salt och peppar.

4

Blanda grönsakerna med marinaden. Låt stå i minst 1 timme.

5

Blanda ingredienserna till köttmarinaden och häll i en plastpåse.

6

Skiva karrén i 4 skivor, lägg i påsen och blanda om. Marinera köttet så länge som möjligt, gärna över natten.

7

Grilla karrén 3–4 minuter på båda sidorna.

8

Garnera med grillade citroner och kryddgrönt.

Scroll to Top