Du behöver
- 600 g fläskkarré
Köttmarinad
2 msk flytande honung
3 krm svartpeppar
4 msk olivolja
1 krm salt
2 msk japansk soja
1.5 msk balsamvinäger
rivet skal av en halv citron
Gremolatamarinerade grönsaker
4 st färska lökar gula eller röda
6 st plommontomater
1 st orange paprika
1 st fänkål
1 st mellanstor aubergine
1 st mellanstor zucchini
4 msk olivolja
Gremolatamarinad
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1.5 dl hackad persilja
rivet skal av en citron
pressad saft av en citron
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Garnera med
grillade citroner
kryddgrönt
Gör så här
Gremolatagrönsaker: Halvera löken och tomaterna. Ansa och skär paprikan och fänkålen i bitar, auberginen i skivor och zucchinin i halvmånar.
Pensla grönsakerna med olja. Grilla dem runt om över glöd tills de är mjuka och fått fin färg. Obs! Tomaterna har kortare grilltid än de andra grönsakerna.
Gremolatamarinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, hackad persilja, vitlök, citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Blanda grönsakerna med marinaden. Låt stå i minst 1 timme.
Blanda ingredienserna till köttmarinaden och häll i en plastpåse.
Skiva karrén i 4 skivor, lägg i påsen och blanda om. Marinera köttet så länge som möjligt, gärna över natten.
Grilla karrén 3–4 minuter på båda sidorna.
Garnera med grillade citroner och kryddgrönt.