RECEPT FRÅN HJ

Fläskkarré med gremolatamarinerade grönsaker

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • Köttmarinad

  • 2 msk flytande honung
  • 3 krm svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 2 msk japansk soja
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • rivet skal av en halv citron
  • Gremolatamarinerade grönsaker

  • 4 st färska lökar gula eller röda
  • 6 st plommontomater
  • 1 st orange paprika
  • 1 st fänkål
  • 1 st mellanstor aubergine
  • 1 st mellanstor zucchini
  • 4 msk olivolja
  • Gremolatamarinad

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 dl hackad persilja
  • rivet skal av en citron
  • pressad saft av en citron
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnera med

  • grillade citroner
  • kryddgrönt

Gör så här

1

Gremolatagrönsaker: Halvera löken och tomaterna. Ansa och skär paprikan och fänkålen i bitar, auberginen i skivor och zucchinin i halvmånar.

2

Pensla grönsakerna med olja. Grilla dem runt om över glöd tills de är mjuka och fått fin färg. Obs! Tomaterna har kortare grilltid än de andra grönsakerna.

3

Gremolatamarinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, hackad persilja, vitlök, citronskal, citronsaft, salt och peppar.

4

Blanda grönsakerna med marinaden. Låt stå i minst 1 timme.

5

Blanda ingredienserna till köttmarinaden och häll i en plastpåse.

6

Skiva karrén i 4 skivor, lägg i påsen och blanda om. Marinera köttet så länge som möjligt, gärna över natten.

7

Grilla karrén 3–4 minuter på båda sidorna.

8

Garnera med grillade citroner och kryddgrönt.


Recept