Fläskfiléspett med raita

Du behöver 1 st fläskfilé ca 500 g 6 st plommon 3 st salladslök Marinad: 3 msk soja eller ostronsås 1 st vitlöksklyfta 1 msk...

Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 500 g
  • 6 st plommon
  • 3 st salladslök

Marinad:

3 msk soja eller ostronsås
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
8 st träspett

Raita:

2 dl grekisk yoghurt
1 dl gurka tärnad
2 msk russin
1 st vitlöksklyftor
0.5 tsk spiskummin
salt peppar

Servera med:

naanbröd

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tärna köttet.

2
Marinad: Blanda ostronsås, pressad vitlök och olja och lägg i köttet. Marinera i 10 minuter. Trä upp köttet på spetten.

3
Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 20 minuter. Vänd spetten efter 10 minuter. Kontrollera att köttet är genomstekt.

4
Skär plommonen i klyftor och skiva salladslöken.

5
Raita: Rör ihop yoghurt, gurka, russin, pressad vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar och servera till spetten med plommon, salladslök och naanbröd.

Scroll to Top