Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 1.5 tsk grönpeppar
- salt
- 1 msk smör
Krämig svamp:
250 g champinjoner
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
1 tsk grönpeppar
2 dl vispgrädde
1.5 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk soja
1 msk dijonsenap
Ugnsstekt potatis:
800 g potatis
2 msk olivolja
salt och peppar
Servera med:
kokta morötter
Garnera med:
persilja
Ugn: 225°
Gör så här
Ugnsstekt potatis: Skala och skiva potatisen. Blanda den med olja, salt och peppar, och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills den fått fin färg och är mjuk, ca 30 minuter.
Krämig svamp: Ansa och skiva svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med tills vätskan kokat in. Krossa grönpepparn i en mortel och strö över svampen. Späd med grädde, vatten, fond och soja, och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med dijonsenap och salt.
Putsa och skiva köttet. Banka ut skivorna lätt med knuten hand. Krydda med grönpeppar som krossats i mortel och salt. Stek köttet i på båda sidor tills det är genomstekt i en stekpanna med smör, ca 5 minuter.
Servera köttet med ugnsstekt potatis, krämig svamp och morötter. Garnera med persilja.