Fläskfilémedaljonger med krämig svamp

Du behöver 600 g fläskfilé 1.5 tsk grönpeppar salt 1 msk smör Krämig svamp: 250 g champinjoner 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 1 msk...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1.5 tsk grönpeppar
  • salt
  • 1 msk smör

Krämig svamp:

250 g champinjoner
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
1 tsk grönpeppar
2 dl vispgrädde
1.5 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk soja
1 msk dijonsenap

Ugnsstekt potatis:

800 g potatis
2 msk olivolja
salt och peppar

Servera med:

kokta morötter

Garnera med:

persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Ugnsstekt potatis: Skala och skiva potatisen. Blanda den med olja, salt och peppar, och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills den fått fin färg och är mjuk, ca 30 minuter.

2

Krämig svamp: Ansa och skiva svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med tills vätskan kokat in. Krossa grönpepparn i en mortel och strö över svampen. Späd med grädde, vatten, fond och soja, och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med dijonsenap och salt.

3

Putsa och skiva köttet. Banka ut skivorna lätt med knuten hand. Krydda med grönpeppar som krossats i mortel och salt. Stek köttet i på båda sidor tills det är genomstekt i en stekpanna med smör, ca 5 minuter.

4

Servera köttet med ugnsstekt potatis, krämig svamp och morötter. Garnera med persilja.

Scroll to Top