RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilégryta med svamp och bacon

Senap, örter och bacon är goda smakförstärkare till fläskfilé i vår snabblagade filégryta.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • purjolök
  • vitlöksklyftor
  • 200 g små skogschampinjoner
  • förpackning tärnat bacon
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk fransk senap
  • timjan
  • Garnera med:

  • timjan

Gör så här

1

Putsa köttet och skiva i tunna skivor. Hetta upp halva mängden smör. Stek köttet, salta och peppra. Tag av från järnet.

2

Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Halvera eller kvarta svampen. Tag av. Hetta upp resterande mängden smör och stek baconbitarna tills de fått färg. Tillsätt purjolök, vitlök, och svamp.

3

Stek vidare under omrörning i ca 2 minuter. Lägg ner köttet och häll på vattnet.

4

Tillsätt crème fraiche och senap, rör om. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.

5

Toppa med timjan och servera med kokt eller rostad potatis. Färga med lite soja.


Recept