Fläskfilégryta med svamp och äpple

Svamp, äpplen och fläskfilé är en perfekt kombination. Servera vår mustiga fläskfilégryta med delikatesspotatis. Det här är en middag du inte får missa!

4 portioner

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • salt och svartpeppar
  • smör till stekning
  • 2 st gula lökar
  • 150 g champinjoner eller trattkantareller
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 st röda äpplen

Topping

äppelklyftor
lingon
persilja

Gör så här

1

Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör på båda sidorna. Flytta över till en gryta.

2

Skala och klyfta löken. Ansa svampen och dela den ev i mindre bitar. Fräs lök och svamp blanka i smör. Lägg över i grytan.

3

Tillsätt vattnet och rör om. Häll över vattnet i grytan. Häll grädde, fond och senap i grytan och rör om. Koka under lock i ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse.

4

Kärna ur och klyfta äpplena och lägg ner dem i grytan. Smaka av med salt och peppar. Sjud vidare i ca 5 minuter.

5

Topping: Toppa med äppelklyftor, lingon och persilja.

Scroll to Top