4 portioner
Du behöver
- 700 g fläskfilé
- salt och svartpeppar
- smör till stekning
- 2 st gula lökar
- 150 g champinjoner eller trattkantareller
- 2 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk kalvfond
- 2 msk fransk senap
- 1 msk majsstärkelse
- 2 st röda äpplen
Topping
äppelklyftor
lingon
persilja
Gör så här
1
Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör på båda sidorna. Flytta över till en gryta.
2
Skala och klyfta löken. Ansa svampen och dela den ev i mindre bitar. Fräs lök och svamp blanka i smör. Lägg över i grytan.
3
Tillsätt vattnet och rör om. Häll över vattnet i grytan. Häll grädde, fond och senap i grytan och rör om. Koka under lock i ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse.
4
Kärna ur och klyfta äpplena och lägg ner dem i grytan. Smaka av med salt och peppar. Sjud vidare i ca 5 minuter.
5
Topping: Toppa med äppelklyftor, lingon och persilja.