RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilégryta med äpple och salvia

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 2 st röda äpplen
  • smör till stekning
  • 1 st gul lök
  • 100 g purjolök
  • 10 st salviablad
  • 3 dl äppelmust
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 st köttbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • Rostad potatis

  • 1 kg kulpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

1

Blanda potatis, olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

2

Putsa köttet och skär i 2–3 cm bitar. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Stek köttet i smör på hög värme till fin färg. Fräs äpple, lök, purjolök och salviablad i smör i en gryta några minuter. Tillsätt köttet i grytan.

3

Häll i äppelmust, grädde och soja och smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med potatisen.


Recept