Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 msk smör 1+1
- salt, peppar
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g brysselkål
- 200 g champinjoner
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl vitt vin
- 2 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl riven ost cheddar eller mozzarella
Servera med:
potatis
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ta upp köttet.
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa brysselkålen och skär i klyftor. Skiva svampen. Fräs lök, vitlök, bryssel- kål och svamp i en stekpanna med smör ett par minuter. Lägg i köttet.
Tillsätt grädde, vin, fond och senap, och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Häll allt i en ugns- form och strö på ost. Gratinera i 20 minuter. Servera med pressad potatis och sallad.