Fläskfilé provencale

Istället för att använda dyr kalvfilé lagar vi schnitzeln av kalvfärs, men skinkfärs går också bra!

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar
  • potatis ca 1 kg
  • 1 tsk salt

Vitlökssmör:

50 g smör eller margarin
1.5 st pressade vitlöksklyftor

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn filén runt om. Salta, krydd aoch efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter.

2
Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Bred ut den på ett smort ugnssäkert fat. Salta och klicka på lite fett. Täck med folie och låt det stå i ugnen ca 15 minuter.

3
Späd i stekpannan med ca 1 dl varmt vatten. Häll skyn över potatisen och låt det stå utan folie i ytterligare ca 25 minuter.

4
Blanda vitlökssmöret. Skär filén i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå potatisen och bred smöret över. Sätt in fatet i ugnen några minuter tills smöret nästan smält och allt är genomvarmt. Servera med en sallad.

Scroll to Top