Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 1.5 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar
- potatis ca 1 kg
- 1 tsk salt
Vitlökssmör:
50 g smör eller margarin
1.5 st pressade vitlöksklyftor
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn filén runt om. Salta, krydd aoch efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter.
2
Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Bred ut den på ett smort ugnssäkert fat. Salta och klicka på lite fett. Täck med folie och låt det stå i ugnen ca 15 minuter.
3
Späd i stekpannan med ca 1 dl varmt vatten. Häll skyn över potatisen och låt det stå utan folie i ytterligare ca 25 minuter.
4
Blanda vitlökssmöret. Skär filén i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå potatisen och bred smöret över. Sätt in fatet i ugnen några minuter tills smöret nästan smält och allt är genomvarmt. Servera med en sallad.