Du behöver
- 1 kg fläskfilé
- 2 msk smör eller margarin
- 2 tsk salt
- 4 krm peppar
Marinad:
0.5 dl rapsolja
1 msk vatten
1 msk balsamvinäger
2 st vitlöksklyftor
3 msk basilika hackad färsk
1 tsk salt
1 tsk rosépeppar
Ugn: 175°
Det här behöver du:
Gör så här
1
Putsa filéerna. Bryn dem runt om och krydda med salt och peppar. Sätt i en stektermometer och stek klart i ugnen tills termometern visar 70°. Förvara köttet inlindat i aluminiumfolie.
2
Blanda olja, vatten, vinäger, hackad vitlök, basilika och salt. Krossa rosépeppar och blanda i.
3
Skiva köttet i 4 mm tjocka skivor och lägg på ett fat. Ringla marinaden över och servera.
Stek köttet i god tid och förvara i folie. Skiva upp lite före servering och ringla över marinaden.