Fläskfilé med vitlöks- och basilikamarinad

Ett läckert inslag på vårbuffén som kan tillagas i förväg!

Du behöver

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 tsk salt
  • 4 krm peppar

Marinad:

0.5 dl rapsolja
1 msk vatten
1 msk balsamvinäger
2 st vitlöksklyftor
3 msk basilika hackad färsk
1 tsk salt
1 tsk rosépeppar

Ugn: 175°

Det här behöver du:

Gör så här

1
Putsa filéerna. Bryn dem runt om och krydda med salt och peppar. Sätt i en stektermometer och stek klart i ugnen tills termometern visar 70°. Förvara köttet inlindat i aluminiumfolie.

2
Blanda olja, vatten, vinäger, hackad vitlök, basilika och salt. Krossa rosépeppar och blanda i.

3
Skiva köttet i 4 mm tjocka skivor och lägg på ett fat. Ringla marinaden över och servera.


Kommentar:
Stek köttet i god tid och förvara i folie. Skiva upp lite före servering och ringla över marinaden.

Scroll to Top