Fläskfilé med svamp- och ädelostsås

Du behöver 600 g fläskfilé salt peppar smör eller margarin 150 g champinjoner 1 st schalottenlök 1 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche 2 dl...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt peppar
  • smör eller margarin
  • 150 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk redning maizena
  • 75 g ädelost

Servera med:

potatiskaka se recept

Gör så här

1
Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med salt och pep-par. Stek köttet på båda sidorna i en stekpanna med 1 msk smör. Ta köttet upp ur stekpannan.

2
Skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i stekpannan med resten av smöret.

3
Späd med grädde, crème fraiche, vatten och fond och koka i 5 minuter. Red av och koka i upp.

4
Smula i osten och låt den smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet och låt småkoka i ett par minuter. Servera med potatiskaka.

Scroll to Top