Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt peppar
- smör eller margarin
- 150 g champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- 2 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1 msk redning maizena
- 75 g ädelost
Servera med:
potatiskaka se recept
Gör så här
1
Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med salt och pep-par. Stek köttet på båda sidorna i en stekpanna med 1 msk smör. Ta köttet upp ur stekpannan.
2
Skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i stekpannan med resten av smöret.
3
Späd med grädde, crème fraiche, vatten och fond och koka i 5 minuter. Red av och koka i upp.
4
Smula i osten och låt den smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet och låt småkoka i ett par minuter. Servera med potatiskaka.