Fläskfilé med potatissallad

Du behöver 500 g fläskfilé 1 msk flingsalt 1 tsk nymalen svartpeppar potatissallad 600 g färskpotatis 250 g körsbärstomater liten rödlök 150 g frysta gröna...

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • potatissallad
  • 600 g färskpotatis
  • 250 g körsbärstomater
  • liten rödlök
  • 150 g frysta gröna sojabönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 30 g vattenkrasse
  • bananschalottenlök
  • vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1

Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Grilla eller stek, runt om till fin färg. Fortsätt grilla över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 67°. Eller sänk värmen på platten och stek färdigt köttet. Lägg åt sidan att vila minst 5 minuter innan servering. Koka potatis i saltat vatten, låt svalna. Dela potatisen och vänd varsamt runt med tomater, lök, ½ tsk salt, sojabönor, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner vattenkrasse vid servering.

2

Finhacka lök, vitlök och örter. Blanda med olja, vinäger, honung och salt. Skär köttet i skivor vid servering och skeda dressingen över. Servera med potatissalladen.

Scroll to Top