Fläskfilé med pepparsås

Du behöver 1.5 kg fläskfilé salt peppar 2 msk smör 2 msk vitvinsvinäger 2 msk olivolja 1 st citron rivet skal och pressad saft 2...

Du behöver

  • 1.5 kg fläskfilé
  • salt peppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 2 st vitlöksklyftor

Pepparsås:

1 st gul lök
1.5 msk pepparkorn grön
1 msk tomatpuré
1 msk smör
2 msk konjak kan uteslutas
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 msk kalvfond
salt socker
redning ev 1 msk

Servera med:

haricots verts
potatisterrin se recept
rödlöksmarmelad se recept

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda det runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form.

2
Blanda vinäger, olja, citronskal, citronsaft och pressad vitlök och häll blandningen över filéerna. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas.

3
Pepparsås: Skala och hacka löken. Krossa all peppar i en mortel. Fräs lök, peppar och tomatpuré i en kastrull med smör. Tillsätt konjak, grädde, vatten och fond, och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt och socker och red eventuellt av såsen. Servera med kokta haricots verts.

Scroll to Top