Fläskfilé med paprikasås

Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 1 msk smör eller margarin Paprikasås: 1 st röd paprika 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Paprikasås:

1 st röd paprika
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olja
1 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1.5 dl grädde
1.5 msk maizena redning
salt och peppar
1 tsk socker

Servera med:

pasta t ex tagliatelle
sallad se recept

Ugn: 175°

2 msk smör
olja
äggringar eller utstickare

Servera med:

brytbönor kokta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör, tills det får en vacker färg.

2
Stick i en stektermometer och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp i skivor.

3
Paprikasås: Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter.

4
Mixa såsen slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt grädde och koka upp såsen. Red av såsen och koka i 3 minuter.

5
Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med kokt tagliatelle och sallad med mozzarella.

6
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs det tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt den mesta vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.

7
Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.

Scroll to Top