Du behöver
- 800 g fläskfilé
- 1 st vitlök
- 1 msk smör
- salt och peppar
- 1 dl blandade örter timjan, basilika, persilja
- 250 g cocktailtomater
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olja
Ugn: 150°
Gör så här
1
Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Dela vitlöken på mitten, tvärs över klyftorna. Bryn kött och vitlök i smör i stekpanna.
2
Rulla köttet i hackade örter och lägg i en form tillsammans med vitlök och tomater. Tillaga i ugn tills köttets innertemperatur är 65°, låt köttet vila i folie.
3
Skysås: Mosa fyra av tomaterna med fyra av vitlöksklyftorna. Tillsätt vinäger, olja och sky från köttet.
4
Skiva köttet och lägg upp på ett fat. Skeda skysåsen över och lägg upp resten av tomater och vitlöksklyftor runt om.