Fläskfilé med örter

Du behöver 800 g fläskfilé 1 st vitlök 1 msk smör salt och peppar 1 dl blandade örter timjan, basilika, persilja 250 g cocktailtomater 1...

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 1 st vitlök
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 dl blandade örter timjan, basilika, persilja
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olja

Ugn: 150°

Gör så här

1

Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Dela vitlöken på mitten, tvärs över klyftorna. Bryn kött och vitlök i smör i stekpanna.

2

Rulla köttet i hackade örter och lägg i en form tillsammans med vitlök och tomater. Tillaga i ugn tills köttets innertemperatur är 65°, låt köttet vila i folie.

3

Skysås: Mosa fyra av tomaterna med fyra av vitlöksklyftorna. Tillsätt vinäger, olja och sky från köttet.

4

Skiva köttet och lägg upp på ett fat. Skeda skysåsen över och lägg upp resten av tomater och vitlöksklyftor runt om.

Scroll to Top