Fläskfilé med kantarellsås

Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 1 msk smör + 1 250 g kantareller 1 st schalottenlök 2 dl vispgrädde 2 dl vatten...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör + 1
  • 250 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 2 msk maizena redning
  • 140 g tärnad bacon
  • 2 st röda äpplen
  • 8 st steklök
  • 2 tsk rörsocker

Servera med:

Rostad potatis
gröna bönor

Ugn: 175°

Gör så här

1

Putsa filén och krydda med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i stekpanna. Stek klart i ugn tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila i 10 minuter.

2

Ansa kantarellerna och stek dem tills vätskan kokat in. Skala och hacka schalottenlöken och stek den tillsammans med kantarellerna i smör.

3

Späd med grädde, vatten, fond och soja och koka i 5 minuter. Red av och koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Dela äpplena och skär bort kärnhuset. Skär dem i klyftor. Skala steklökarna och dela dem på mitten. Fräs äpple och lök i smör ett par minuter. Strö över socker och blanda i bacon.

5

Skiva köttet och servera med äppelfräs, kantarellsås, rostad potatis och bönor.

Scroll to Top