RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilé med grönpepparsås

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 8 st soltorkade tomater
  • 200 g champinjoner
  • 1 st ask färskost med soltorkade tomater 200 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk grovkrossade grönpepparkorn
  • 1 msk kalvfond
  • 1.5 dl riven ost
  • Servera med

  • Rostad potatis
  • haricots verts
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Putsa filén. Krydda med salt och peppar och bryn den runt om i smör i stekpanna. Tillaga köttet tills det är nästan klart. Låt vila i 10 minuter.

2

Strimla tomaterna och skiva champinjonerna. Koka upp färskost, grädde, grönpeppar och fond. Lägg i tomater och champinjoner och koka i 10 minuter. Smaka av.

3

Skiva köttet och lägg i en form. Häll på såsen och strö över riven ost.

4

Gratinera i 15 minuter. Servera med rostad potatis och haricots verts.


Recept