Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 3 msk smör 1+1+1
- salt och peppar
- 1 st äpple
- 1 st gul lök
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
- 2 msk kalvfond
- 1 msk soja
- 1 msk torkad grönpeppar
- 1 msk konjak
- 1 msk majsredning Maizena
Garnera med:
persilja
Servera med:
klyftpotatis
cornichoner
Gör så här
Putsa och skiva köttet. Bryn köttet på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan.
Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor och stek lätt i smör i stekpanna. Spara till senare.
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i stekpanna tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vatten, grädde, fond, soja, krossad grönpeppar och konjak och koka upp.
Lägg i köttet och koka i 10 minuter. Red av såsen, smaka av och lägg i äpplena. Låt allt bli varmt och strö över persilja. Servera med klyftpotatis och cornichoner.