Fläskfilé med gorgonzola

Du behöver 140 g bacon 600 g fläskfilé 1 st gul lök 1 st röd paprika 2 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 1...

Du behöver

  • 140 g bacon
  • 600 g fläskfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 100 g gorgonzola
  • salt peppar

Servera med:

klyftpotatis eller ris

Gör så här

1
Strimla baconet och stek knaprigt. Ta upp och lägg på hushållspapper.

2
Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra och bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör.

3
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Lägg ner lök och paprika i pannan med köttet och tillsätt grädde, vatten och fond. Småkoka i 10 minuter.

4
Lägg i gorgonzolan i bitar och låt den smälta ner i såsen. Smaka av med salt och peppar och strö över bacon. Servera med klyftpotatis eller ris.

Scroll to Top