Fläskfilé med dillgremolata och melonkulor

Du behöver 600 g fläskfilé salt, peppar 1 msk smör Gremolata: 0,5 dl hackad dill 0,5 dl hackad persilja 1 st citron rivet skal 1...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt, peppar
  • 1 msk smör

Gremolata:

0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad persilja
1 st citron rivet skal
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja

Servera med:

melonkulor gärna vattenmelon och cantaloupmelon

Ugn: 175°

Gör så här

1

Putsa köttet och krydda det runt om med salt och peppar. Bryn det runt om i smör i stekpanna. Stek klart i ugn i ca 20 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas.

2

Blanda dill, persilja, citronskal, riven vitlök och olja. Strö det över köttet. Servera med melonkulor.

Scroll to Top