RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilé med chimichurri

Fläskfilé med chimichurri, en argentinsk örtsås.

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg fläskfilé 3–4 filéer
  • 2 msk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 3 msk rapsolja
  • 25 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st knippen rädisor
  • Chimichurri (örtsås)

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk honung
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl rapsolja tillsätt ev. mer för att tunna ut
  • salt
  • Ugn: 100°

Gör så här

1

Krydda fläskfiléerna med salt och peppar. Hetta upp två stekpannor på högsta värme. Häll i rapsolja och lägg i smöret och vitlöken. Lägg i fläskfiléerna.

2

Bryn fläskfiléerna runt om. Ös fettet på köttet.

3

Lägg köttet i en långpanna. Tillaga i ugnen tills det når en innertemperatur på 65°. Låt kallna. Sätt in i kylen.

4

Chimichurri: Mixa alla ingredienser. Smaka av och blanda ev ut med mer olja för en rinnande konsistens.

5

Skiva fläskfiléerna tunt. Ringla över chimichurrin. Toppa med rädisor.


Kommentar:
Tips! Chimichurri är en argentinsk örtsås som kan användas till kött, fisk, svamp, halloumi och grönsaker. Den håller sig en vecka i kylen, så gör en rejäl sats!

Recept